Munlyckan

Tandvård som aldrig sviker

Tandblekning

Undersökning vid missfärgade tänder

Som tandhygienist undersöker jag att tänder och tandkött är friska. Gamla missfärgade fyllningar behöver ibland göras om för bästa resultat. Det är emaljen man bleker vilket innebär att kronor, fyllningar och porslinsfasader behåller sin färg. Olika typer av missfärgningar kräver olika metoder och vissa är svårare än andra att åtgärda. När du kommer till mig går vi igenom dina problem och vilken som är den bästa lösningen för dig.

Behandling av missfärgade tänder

Det går att få vitare tänder genom att missfärgningar avlägsnas men om detta inte räcker kan man prova blekning. En tandhygienist/tandläkare behöver först kontrollera att blekning är en lämplig metod för just dig. Hur länge en blekning håller är olika för olika behandlingar men ungefär två till tre år.

Missfärgade tänder kan bero på olika saker. En skadad tand kan ändra färg, viss mat och dryck liksom tobak och vissa läkemedel kan också ge missfärgade tänder. Missfärgningar kan åtgärdas genom rengöring av tandytan eller blekning. Hör med din tandhygienist vad som passar bäst för dig. Du kan själv förebygga missfärgning genom att hålla tandytan ren. En tandhygienist hjälper dig att putsa bort tandsten och beläggningar som du inte får bort med tandborsten. Djupare missfärgningar är svårt att ta bort utan professionell hjälp.

Läs mer om behandling av missfärgade tänder eller tandblekning här nedan.

  

AIR – FLOW

Luftpolering med AIR FLOW tar effektivt bort ytliga beläggningar och missfärgningar på tänderna orsakade av t ex thé, vin och tobak. Med AIR FLOW poleras dina tänder med en stråle av luft, vatten och bikarbonat. Behandling med Air-Flow tar inte bort djupt liggande missfärgningar eller bleker tänderna

Behandlingen tar ca 30 min och är smärtfri. Du ser ett omedelbart resultat som håller i sig från sex mån till ett år. För att få ett långvarigt resultat ska du vara noggrann med din munhygien och försöka undvika sånt som missfärgar.

 

Tandblekning med Zoom

Zoomklinikbehandling får du vitare tänder direkt med en blekgel som appliceras på dina tänder. Behandlingen är mycket effektiv och bleker dina tänder upp till 8 skalor ljusare. Före en tandblekning görs alltid en undersökning av en legitimerad tandläkare eller tandhygienist som kontrollerar att du inte har t ex karies eller känsliga tandhalsar som kan irriteras av blekningsgelen. Själva blekningen tar 4×15 minuter och hela behandlingen inklusive förberedelser tar cirka 2 timmar.

Så här går behandlingen till:

  1. Tandhygienisten gör en färgtagning av den ursprungliga tandfärgen.
  2. Tandkött och slemhinnor skyddas med ett material.
  3. Blekningsgel appliceras på tänderna.
  4. Blekningsgelen är aktiv under 4 x 15 minuter och bleker under denna tid tänderna.

 

Hemblekning med Opalescence go

Den bekväma engångsskenan är förfylld med Opalescence blekgel som innehåller fluor och kaliumnitrat aktiva ingredienser som minskar risken för ilningar och stärker tanden under blekningsbehandlingen.

Kan köpas styckvis eller i 10 pack